Sporter van het jaar 2017 Awards.

Een feestje bij Taekwondo Voorne-Putten. Op donderdag 11 januari 2018 werden drie tal prijzen uitgereikt. Elk jaar nomineren wij een “Sporter van het jaar” in de categorie Sparring, stijl en sportkanjer.  Dat het geen makkelijk opgave is voor de trainers bleek donderdag ook weer. Tot op het laatste moment werd er geëvalueerd en gestemd. Er wordt niet alleen gekeken naar prestatie, inzet en progressie, maar ook naar behulpzaamheid, vriendelijkheid en respect. En juist daarom was het nog lastiger. Bij Taekwondo Voorne-Putten hebben we namelijk alleen maar kanjers! Toch moesten we een keuze maken.

In de categorie Sparring waren er drie genomineerden. Xavier, Nate en Justino. Wat zaten deze toppers dicht bij elkaar. Inzet, progressie, prestatie, juist zij bezitten deze drie kenmerken als geen ander. Maar er kan er maar een de winnaar zijn. In dit geval de kleinste en dat was Nate! De kleine maar zeker grote man mag zichzelf “Sporter van het jaar 2017” in de categorie sparring noemen.

Ook in de categorie Sportkanjer waren er drie genomineerden. Sang, Jesse en Julian. Vriendelijkheid, behulpzaamheid, respect en inzet zijn de kenmerken van een echte sportkanjer. Sang, die altijd een lach op zijn gezicht heeft, vriendelijk is naar anderen, er altijd is en nooit klaagt. Wat een topper! Jesse, die zoveel progressie laat zien, zich altijd inzet en deel uitmaakt van de sparringsselectie. Julian, die ondanks zijn blessure geen training heeft gemist, alle wedstrijden op de mat staat, nooit klaagt en respect heeft voor de trainers en zijn maatjes. Dit jaar ging de prijs naar Julian en daarom mag hij zicht “Sporter van het jaar 2017” in de categorie sportkanjer.

Voor de categorie stijl was dit jaar extra lastig. De vele titels en prijzen die zijn behaald op zowel individueel gebied als in teamverband toont niets anders aan dan dat we te makken hebben met alleen maar toppers. Jahmal, Meghan en Eva waren de drie genomineerde. Wat een doorzettingsvermogen hebben deze drie. Het trainen op Poomsae wedstrijd niveau is zeker geen makkie. Het vraag discipline en inzet. Deze drie toppers klagen nooit! en als je ze “aan” zet stoppen ze pas wanneer ze mogen stoppen. 100x die ene trap, 100x die ene stoot of blok. Soms tranen bij het stretchen maar uiteindelijk een voldaan gevoel als er weer iets bereikt is. Maar ook hier kan er maar een naar huis gaan met de prijs. In de categorie Stijl mag Jahmal zich “Sporter van het jaar 2017” noemen.

Wij als trainers zijn trots! Niet alleen op onze sporters van het jaar, maar trots op iedereen van Taekwondo Voorne-Putten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *