Taekwondo Voorne-Putten

Taekwondo Voorne-Putten is de eerste en leukste taekwondoclub in Spijkenisse. We beoefenen deze Olympische sport op recreatief-, wedstrijd- en topsportniveau. Onze ervaren en enthousiaste trainers geven op een plezierige en pedagogische manier les aan kinderen (vanaf zeven jaar), jongeren en ouderen. We geven les op alle taekwondo-onderdelen: sparring, stijllopen en zelfverdediging. Verder werken we aan conditie, kracht, lenigheid en evenwicht. De trainers helpen je om je persoonlijke doelstelling te behalen. Het tempo waarin je Taekwondo leert, bepaal je grotendeels zelf. Respect, discipline en plezier staan daarbij altijd centraal!

Naast het sporten organiseren we verschillende activiteiten zoals strandtrainingen, clubtoernooien, vaantjescompetities, uitwisselingen met andere clubs, survivaldagen, meerdaagse kampen en jaarlijkse kerstvieringen.

Taekwondo Voorne-Putten erkend door de Taekwondo Bond Nederland (TBN), de World Taekwondo Federation (WTF) en NOC*NSF.

Ben je na het surfen op onze website geïnteresseerd in taekwondo en in onze sportclub kom dan twee keer gratis meetrainen! [linken naar lid worden]

Resultaten
Taekwondo Voorne-Putten heeft in de loop der jaren stappen gezet en mooie resultaten behaald. Denk bijvoorbeeld aan een veilig, pedagogisch en gezondsportklimaat, en een hecht trainersteam. Daarnaast hebben veel leden hun zwarteband behaald. Een aantal hiervan is zelfs doorgegroeid naar de 2e , 3e , 4e en zelfs 5e dan. Er zijn verschillende eretitels in de wacht gesleept op nationale en internationale sparring- en stijltoernooien. Enkele top taekwondoka’s veroverden vaste plekken in nationale teams.

Geschiedenis
Voorne-Putten maakte begin jaren’80 van de vorige eeuw voor het eerst kennis met de Koreaanse sport taekwondo. Verantwoordelijk hiervoor was Henrie Ceulen (3 e dantaekwondo, 6 e dan hapkido). Met een aantal vrienden, waaronder Roddy Rijke (2 e dan taekwondo, 6 e dan hapkido) stond hij in Spijkenisse aan de basis van Taekwondoschool Yu Sin Kwan. Onder de koepel van Yu Sin Kwan werden soortgelijke verenigingen opgericht in Hellevoetsluis en Hoogvliet. In 1999 verzelfstandigde de school in Hellevoetsluis naar een vereniging met een eigen naam: Taekwondo en Hapkido Vereniging Yu Sin Kwon. De drie verenigingen werken sindsdien nauw met elkaar samen, maar behouden hun eigen identiteit.

Vanaf medio 2013 staat 5 e danner Randy Rijke bij Taekwondobond Nederland (TBN) officieel geregistreerd als licentiehouder voor het eiland Voorne-Putten. In die hoedanigheid is hij de vertegenwoordiger namens Spijkenisse en Hellevoetsluis.

Wedstrijdtaekwondo’ins (sparring en stijl) van Hellevoetsluis en Spijkenisse traden bij officiële bonds- en internationale toernooien als eenheid aan onder de naam Team YSK. Vanaf januari 2017 is deze teamnaam veranderd in Taekwondo Voorne-Putten.