Yance Deflers pakt de titel!

Op 16 december 2017 vonden de Nederlands Kampioenschappen Poomsae plaats in Nieuwegein. Taekwondo Voorne-Putten werd dit jaar vertegenwoordigd door Luigine di Majo, Gabrielle Coffa en Yance Deflers.  Yance deed dit jaar mee in twee categorie en mocht direct als synchroon team (samen met Theo van de Molgengraft, TS Tapia en Ronald Tielen, Taekwondo Eindhoven) het spits afbijten. In deze geheel nieuwe formatie was het een goede test voor de heren. Goud werd uitgereikt en de mannen zitten nu in een druk trainingsschema op weg naar de eerste kwalificatie in Lille. Vervolgens was het de beurt aan Yance zelf om in de categorie A +31 zijn beste kant te laten zien. En dat deed hij! Als 3e mocht yance beginnen en liep twee sterke vormen. Dat het een zenuwslopende wedstrijd zou worden werd een feit. Zijn teammaatje scoorde namelijk net zo hoog en er werd gerekend en gerekend. Maar de presentatie punten van Yance gaven uiteindelijk de doorslag en Yance werd Nederlands Kampioen 2017!

Ook Gabrielle Coffa liep sterk en pakte goud en dus de titel! Gabrielle en Yance zijn beide lid van de Nederlandse selectie en trainen naast de selectietrainingen ook geregeld samen. Beiden hebben ze een druk trainingsschema en zijn nu aan het voorbereiden voor hun eerste kwalificatietoernooi in Lille welke zal plaats vinden op 20 januari 2018.

Voor Luigina liep het anders dan verwacht. Luigina die in een van de sterkste categorieën loopt moest het opnemen tegen de beste. Meiden die al jaren lang ervaring hebben op zowel EK’s als WK’s. Luigina liep ijzer sterk en liet zeer mooie dingen zien. Ondanks dat was het net niet voldoende voor een podium plaats. Ook Luigina die lid is van het districtsteam gaat zich focussen op komende wedstrijden.