TKDVP op de Open Challenge Cup 2017

Zaterdag 4 maart jongsleden reisde het stijlteam van Taekwondo Voorne Putten met een groep van 7 kinderen in de leeftijd van 7 jaar tot en met 14 jaar af naar Tongeren in België voor de Open Challenge Cup Poomsae. Dit is een internationale Taekwondo wedstrijd waarbij zogenoemde Taegeuks worden gelopen. Taegeuks zijn een soort van choreografieën waar trappen, stoten en blokken worden uitgevoerd. De soort Taegeuk die er gelopen moeten worden is afhankelijk van de leeftijd en de kleur van de band van de Taekwondoïn. Er waren deelnemers aanwezig uit verschillende Europese landen zoals onder andere Nederland, België, Italië, Denemarken, Hongarije en Duitsland.

Taekwondo Voorne Putten heeft zich wederom van haar beste kant laten zien door voortreffelijke prestaties neer te zetten. Het jongste teamlid, Jahmal van der Wagt, ging er met een mooie beker vandoor voor zijn verdiende eerste plaats in zijn poule. En ook het oudste teamlid, Tiemo Bouman, mocht met een mooie medaille naar huis voor zijn geweldige derde plaats. Andere teamleden gingen helaas niet met eremetaal naar huis, maar mogen terugkijken op een succesvolle dag. Givienna Peppelaar en Meghan Nixon behaalden net geen plek in de top 8 in een grote en zware poule. Zij werden uiteindelijk 12 de en 10 de . Fivengi Peppelaar en Eva Nixon behaalden in hun zware en grote poule een mooie 5 de en 6 de plaats. Tigo Zeijdel behaalde tevens een geweldige 5 de plaats in zijn poule.

Op naar de volgende belangrijke wedstrijd in Nijverdal (9 april 2017) waar deze toppers wederom zullen laten zien dat zij goed meedraaien in deze mooie sport!